Farmacisti, atentie la bancnotele false!!!

Cu o saptamana in urma, primeam de la Colegiul farmacistilor o instiintare intr-un plic. Eram anuntati ca, in ultima vreme circula bancnote de 500 ron falsificate. S-au gasit in special in farmacii, unde ce-i care se foloseau de aceste bancnote cumparau produse astfel incat sa primeasca suma maxima posibila ca rest.

Astazi o „hartie” (vorba vine, ca-i din plastic!) de 10 lei mi-a atras atentia. Am crezut ca-i falsa. Am studiat-o pe toate partile, am comparat-o cu altele mai vechi si tot mi se parea falsa. Asa ca am mers cu ea la vecinii mei, la politie. Dupa un studiu mai amanuntit cei de la politie m-au linistit si mi-au zis ca e buna, ca nu-i falsa! Ce-i drept era an de fabricatie mai nou – 1 decembrie 2008.

bancnota

Ce mi-a atras atentia la aceasta noua bancnota (prin comparatie cu altele mai vechi), de am zis eu ca-i falsa?!
– lipsa asperitatiilor de pe suprafata bancnotei;
– cerneala mai spalacita, si uniforma (cel putin pe numarul „10”, care pe bancnotele mai vechi apare cu o culoare mai intensa si in degrade) [vezi sectiunea 1 din poza];
– disparitia lui „10” din fereastra transparenta, inlocuit cu doua pensule [vezi sectiunea 2 din poza].

Reclame

11 răspunsuri

 1. Ce mai, esti bun si de detectiv!

 2. Eu zic că era falsă, după cum ai descris neconcordanţele. nu ar fi rău dacă mai ai bancnota să o ţii şi când te vei duce la Focşani, să o verifici la o casă de schimb valutar. Riscul va fi că , în cazul în care ve fi falsă vei pierde banii că vor fi confiscati. Merită să pierzi 10 lei?

 3. Daca e falsa ii dau eu foc!
  Totusi a fost analizata de 3 politisti si toti mi-au zis ca e in regula! Acum… daca nu ‘or fi avut ochelarii la dumnealor… asta-i alta treaba. Oricum, bancnota am dat-o deoparte si nu o voi folosi prea curnd, pana nu voi vedea alta asemanatoare. Atunci o sa ma conving ca asa e stilul nou de bancnote si o voi putea cheltui linistit. 🙂

 4. Nu este un fals!
  Intrati pe bnr.ro, la sectiunea ” Monezi si bancnote” si va veti convinge.
  Este o emisie noua de bancnote tiparite pe suport plan. Numai bine si spor la cheltuit!

 5. da, nu e falsa pt. ca asa cum si rux a precizat bancnota face parte dintrun nou model. Au mai fost sesizari asemanatoare si s/a constatat acest lucru. Mai bine pune/te pe cheltuit!

 6. era si normal sa puna doua pensule si o paleta pt culori doar Nicolae Grigorescu a fost cel mai mare pictor roman 😛 😉

 7. poti sa o folosesti deoarece am si eu una exact ca a ta

 8. Nu este falsa,e adevarata,si eu am bacnota 100% ca cea din fotografie…Deci s-o folositi,si rux are dreptate,s-a documentat!

 9. sigur nu e falsă… Oare un falsificator capabil să reproducă bancnote ar fi umis un detaliu precum imaginea de pe fereastra transparentă…?

 10. Hai ca m’am „ingrijorat” degeaba 🙂 Eu acum fac invers. Am dat de una din 2005 noua, impecabila. Culoarea mai prezenta, pensule lipsa, si putin mai scurta decat astea din 2008.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: