Circuitul painii in natura sau de ce sunt copiii din Romania mai sanatosi.

Am cumparat o paine neambalata si m-a strafulgerat un gand. Am vizionat circuitul painii pana sa ajunga la mine, pe masa din bucatarie.

Brutarul scoate painea din cuptor cu o paleta de lemn care probabil fufese rezemata in prealabil de un perete/ fusese pe o masa murdara (de paine bineinteles). Cand se raceste, cineva o ia si o pune in niste carucioare murdare (tot de paine, bineinteles). Din carucioare painea neambalata este trecuta in lazi deca tre niste oameni care nu poarta manusi. Lazile se folosesc ri se refolosesc, se spala prea putin si foarte rar. Lazile cu paine se incarca in niste camioane (de paine, bineinteles), care nu sunt ferite de praf si alte elemente impurificante. Lazile ajung la magazinul de desfacere unde vanzatoarea le pune in niste rafturi, mai mult sau mai putin acoperite cu hartie sau folie. Painea se afla in bataia mustelor, pana cand vii tu, fomist, sa-ti iei o paine. Vanzatoarea te roaga sa te servesti, dar tu tocmai te-ai jucat cu cainii vagabonzi si ai si plivit niste flori. Ce sa faci? Sa faci pe fandositul si sa spui ca esti murdar pe maini? Te duci si-ti iei painea cu varful buricelor a doua degete pe care tu crezi ca au ajuns ce mai putini microbi. Poate nu o scapai din mana si ajungi cu ea la tejghea. Vanzatoarea te imbie sa o lasi pe masa unde circula banii si mainile murdare. Ce mai conteaza! O lasi pe masa. Vanzatoarea isi scoate o pereche de manusi de plastic pe care le foloseste sa-ti aseze painea in sacosa pe care ai solicitat-o nemaisuportand sa-ti vezi paniea neambalata plimbata prin tot felul de medii nesterile. Platesti punga, fericit ca painea ta e intr-un mediu cu mai putini germeni. Pofta mare!

PS. Pentru amatorii de senzatii tari va recomand un articol mai vechi de al meu… Click AICI!

Anunțuri

5 răspunsuri

  1. E doar o chestiune de ambalaj… 😛

  2. Dacă ai fi calculat şi circuitul grâului până la stadiul de făină şi ” apa de CHIUVETĂ (de care tu nu bei)” pusă în făină cu o găleată murdară ( în care probabil se mai spală pe mâini ( cel puţin) brutarii pentru a se obţine coca frământată cu un malaxor spălat săptămânal şi aflat la discreţia muştelor sigur nu mai mâncai pâine!!!! Poftă bună.

  3. @OMU
    iti recomand si tie sa nu mai bei din apa de la robinet…asa faci pietre la rinichi:P

  4. Pt. Lavy : Ms de grijă, dar eu chiar nu beau decât apă îmbuteliată şi asta de 7 ani încoace. Normal că nu am încredere totală că e pură microbiologic cum se află din reclamă, dar sigur e mai curată decât cea de la robinet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: