Ministerul exagereaza…

Vad ca limitele nu exista cand vine vorba de ministerul sanatatii si ministrul lui!!!

La inceput am crezut ca e o exceptie – ca medicamentele pe diabet sa se elibereze cu adaos aproape ZERO de catre farmacii – dar vad ca se ingroasa gluma!

Zilele trecute, in timp ce receptionam marfa, la farmacie, am avut neplacuta surpriza sa constat ca, in afara de medicametele pentru diabetici, au mai aparut si altele la care se aplica aceeasi metoda aducatoare de bani la stat si „deducatoare” de profit la micile farmacii: ados impus pentru farmacii de ~1% !!! Am zis din nou ca e doar un caz ratacit, insa azi am mai gasit un medicament, care nu are nicio legatura cu diabetul (la fel ca si primul), dar la care adaosul este in regiunea lui 1%.

Asa ca m-am cam enervat si m-am gandit sa scriu despre asta si sa si exemplific putin cu cateva exemple in cazul in care nu va vine sa credeti:

Iata cateva medicamente (gasite de mine pana acum, si care nu au nicio legatura cu medicatia antidiabetica), impreuna cu adaosurile lor impuse pentru farmacii (prin impunerea pretului maximal admis, pret stabilit de minister!):

== MILGAMMA fiole –––––> 1.52% ==

== CUMINOL 250mg cpr. –––> 1.47% ==

== CUMINOL 500mg cpr. –––> 1.51% ==

== ACICLOVIR 5% crema (OZN) –-> 1.33% ==

== ACICLOVIR crema (MARK) ––> 1.58% ==

== ACICLOVIR 200mg cpr. ––-> 1.52% ==

== PREDNISON 5mg (ARENA) ––> 1.62% ==

== BISEPTRIM cpr. (EUROPHARM) –> 1.54% ==

== SUMETROLIM cpr. –––––-> 1.53% ==

== CIPROQUIN 500mg cpr. (ANTIBIOTICE) -> 1.48% ==

== KETOCONAZOL 200mg cpr. (MAGISTRA) –> 1.41% ==

== FLUCORIC 100mg cps. (TERAPIA) –> 1.49% ==

== KLACID 125mg/5ml gran. pt susp. –> 1.49% ==

== MEDROL 16mg ––––––> 1.50% ==

Sunt sigur ca voi mai gasi si alte medicamente care urmeaza acelasi sablon  si in momentul in care le voi depista vi le voi scrie aici!

PS. Daca dintre voi are cineva tangente cu farmacia, si din greseala mai cunoaste si alte medicamente la care statul impune un adaos atat de minuscul il rog sa mi le transmita in vederea completarii listei.

Reclame

3 răspunsuri

 1. mai verifica si aciclovi tb si crema si cel de Mark, prednison si mai sunt parca cateva…ma uit in lista si iti mai spun

 2. in caz ca nu ai observat si la biseptol, toate formele, ai adaosul asta de o gramada de vreme. mai precis de cand se elibereaza in circuit deschis programele nationale de sanatate-insulina, cancerul, transplantul, acum e si hiv-SIDA-. proteste tardive. daca s-a acceptat adaosul asta de atata vreme degeaba mai tipam acum….
  milgamma fiole n-o avea legatura cu tratamentul antidiabetic, dar are legatura cu dibetul, de-asta se si regaseste pe lista pentru programul de diabet. -chiar, unde-ati mai gasit-o???-
  o curiozitate: unde incadrezi farmacia ca domeniu, la comert sau la sanatate?

 3. Merci pentru informatii. Am marit lista si sper sa nu mai gasim si alte medicamente ca ma ia durerea de cap.
  Ca domeniu, pentru mine, farmacia se incadreaza la sanatate. Daca vroiam sa lucrez in comert nu ma mai chinuiam sa fac facultatea, ma duceam in piata cu struguri sau cu martisoare 🙂
  Sunt constient ca perceptia generala este ca noi (farmacistii) suntem simpli vanzatori, dar asta e. Noi trebuie sa ne vedem de treaba si sa ajutam oamenii, nu?
  Ca mai sunt si oameni necivilizati, care-ti vorbesc ca la piata, te trateaza ca si cum ai fi un vanzator de bacanie… dar tu, fiind farmacist, nu-i poti raspunde ca un vanzator, si taci, si ii te adresezi frumos, chiar daca el a intrecut de mult masura… asta-i altceva.
  Si am putea vorbi multe pe tema asta… sunt si eu la inceput si stiu ca o sa-mi treaca 🙂
  Oricum va multumesc pentru ajutor – andreea si crisia – si succes in meseria voastra!;)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: