Cam putin…

Bucuresti. La metrou. De vorba cu amicul O. La un moment dat, O se opreste brusc din discutie si se intoarce. Era impuns cu varfurile degeteleor de un cersetor adolescent si putin retardat (in sens medical, nu cel “generic”). Cersetorul da drumu’ la “caseta”: “Ajutatima (sunt sigur ca n-ar fi avut cratima daca l-ar fi scris) si pe mine cu un ban, ca mie foame. Imi iei tu un pateu sil mananc de fata cu tine!” Colegul O scoate o hartie de 1 LEU si i-o intinde adolescentului insistent. Asta ia banii si porneste mai departe fara sa piarda prea mult timp (vorba americanului “Time is money*”).

Urmatoarea “victima”: o tanara rebela cu castile in urechi si muzica la maxim. Tipul cu doleante financiare procedeaza identic: ii infige degetele in coaste fetei, sa-i atraga atentia, apoi ii baga faza cu pateul pe care ea il cumpara si el il manaca de fata cu ea, etc… Dupa o prestatie induiosatoare, tanara se cauta de bani pentru a rasplati un talent artistic rar. Gaseste prin geanta o moneda de 50 BANI si una de 10 BANI. I le intinde cersetorului, asta le ia nerabdator, se uita la ce a primit si exclama uimit: “Cam putin! Naveti mai mult? Multumesc oricum…
Pfu… am rasuflat usurat. Povara constiintei mele incarcate s-a risipit odata cu siderarea** cersetorului. Stiam eu de ce n-am plusat la gagiu***!
Vorba aia: “Dai un ban da’ stii ca nu-l mai ai!

Explicatii:

ajutatima/ajutati-ma
mie/mi-e
sil/si-l

*timpul inseamna bani
**uimire
***n-am mai dat bani cersetorului 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: