Cine se scoala de dimineata… ingheata de frig in piata!

In fiecare duminica, in localitatea vecina, are loc un mare targ. Lumea se aduna de la ora 6 AM. Unii pleaca de acasa pe la 5, 5:30. Pe la 7 vine si politia si dupa 7, clientii.
Ati spune ca se trezesc asa dimineata sa prinda taraba – ei pe naiba! Nu mai e ca pe timpuri! Sunt tarabe pentru toata lumea, se inchiriaza din timp!
Si la noi in comuna avem o piata. Nu e targ, dar spiritul e acelasi: la 6:30 AM “lumea” e acolo! Nu stiu cum arata, ca e intuneric cand trec pe acolo, si mai e si frig acum iarna, si deobicei mai si alerg sa nu intarzii la serviciu. Stiu sigur ca e un barbat care se tine de glume si inca doua “mamaie”.
Trec repede pe langa ei. Nu ma uit in directia lor, dar ii aud. Intr-o dimineata strigau dupa mine sa-mi vanda lapte, insa in dimineata asta batranicile aveau o problema: “Maica ingheata!”, se refereau la lapte probabil (afara erau aproximativ 10°C… cu minus!). Nenea cu voia buna nu putea fi insa deranjat de asemenea previziuni apocaliptice “Lasa mamaie! Ingheata… se dezgheata!”
Mi-i si imaginez cum dardaiau si saltau pe loc frecandu-si mainile de frig.
Intre doua dardaieli, barbatul vesel, mai in gluma mai in serios, adresandu-se parca celor cateva mii de oameni din comuna care inca dormeau la ora aia (duminica fiind) se apuca si urla: “TREZIREA FRATILOR!!!” lasand tonul mai moale “Sa plecam si noi acasa…”

Reclame

Un răspuns

  1. =))=)) WOOOW CE TARE…MAI CEVA CA…AMINTIRI DIN COPILARIE…NICI EU NU STIU DE CE OARE TOATE MAMAIE-LE SE DUC ASA DE DIMINEATA LA PIATA…MEREU M-AM INTREBAT=)))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: